2012. január 21., szombat

David Attenborough: Élet a Földön - Jelenlegi ára: 1 600 Ft

Szép állapotú színes képekkel illusztrált könyv.   1988-ban adták ki.
A BBC televíziós sorozatához hasonlóan, amelyen alapul, a kötet nem hagyományos természetrajzot nyújt, hanem inkább a természet történetét kísérli meg bemutatni.
  Az élet egész színes kavalkádját felvonultatja, lehetőleg a ma élő állatokra és növényekre építve, s drámájának szereplőit a mai földi élet teljes skálájából válogatva eleveníti meg színpadán 3500 millió év történetét. David Attenborough mind a könyvvel, mind a televíziós sorozattal világsikert aratott.
  A kötet maradandó emléket állít az egyik legnagyratörőbb vállalkozásnak az angol televíziózás egész történetében, s egyben alapvető bevezetés a természet világának megismeréséhez.
  "Aligha tudnánk nagyratörőbb vállalkozást elképzelni, mint néhány száz oldalon összefoglalni az élet történetét bolygónkon.
A képek egyszerűen csodálatosak - a kötet a művészi látás és a költői stílus diadala. A történet, amelyet elmesél, elképesztően teljes. " (Konrad Lorenz)
"Egész egyszerűen, ez a legjobb bevezetés a természet történetébe, amelyet valaha írtak... Eleven, friss, célratörő szövegében a hivatásos ismeretterjesztő képességeinek csúcsformáját nyújtja. " (Desmond Morris)
Ez a kötet nem egyszerűen egy a sok természettel foglalkozó könyv közül, hanem a földi élet történetének lenyűgöző, merész összefoglalása, amelyet szerzője roppant hozzáértéssel, lelkesen és ugyanakkor szerényen ad elő, méghozzá olyan formában, amely felcsigázza az érdeklődést. " (Niko Tinbergen) "
Nincs a világon fél tucatnál több olyan biológus, aki David Attenborough stílusát akárcsak megközelítő kristályos tisztasággal tudná előadni ezt a történetet...
Az illusztrációk egyszerűen lélegzetelállítóak: a kötet még akkor is megérné az árát, ha nem állna mellettük szöveg. " (Eric Ashby) David Attenborough mögött íróként és televíziós műsorvezetőként huszonöt évi tapasztalat áll. Miután Cambridge-ben zoológiát tanult, első útja Nyugat-Afrikába vezetett, ahol 1954-ben állatokat filmezett.
Mint könyve bevezetőjében írja: "a természeti világ pompája és termékenysége úgy tárult ki előttem, mint valami reveláció - soha nem tértem magamhoz belőle. "
A következő tíz évben minden évben expedíciókra indult, melyek eredménye egy sor televíziós program és a Zoo Quest című könyv lett.
Annak ellenére, hogy 1965-ben kinevezték a BBC 2 osztályvezetőjének, és a következő nyolc évet vezetői munkájával töltötte, alig volt év, amikor ne utazott volna el a világ valamelyik távoli részére állatokat tanulmányozni és filmezni.
Az Élet a Földön kétségkívül a legnagyratörőbb vállalkozás, amelybe eddig belefogott.
  A tizenhárom részes televíziós sorozat felvételei három évig tartottak, az író és televíziós forgatócsoportja ezalatt több mint kétmillió kilométert utazott.
Bár elsősorban a vadon életének bemutatójaként ismert, David Attenborough több antropológiai témájú filmet is készített, aktívan foglalkozik továbbá természetvédelmi kérdésekkel is. Banki adatok: 10918001-00000102-90310000; Unicredit Bank


Jelenlegi ára: 1 600 Ft

Az aukció vége: 2012-02-02 16:59
. David Attenborough: Élet a Földön - Jelenlegi ára: 1 600 Ft